12 Kasım 2014 Çarşamba

BALIK ÇEŞİTLERİ VE YEM SEÇİMLERİ







DENİZ BALIKLARI


 EŞKİNA :boru kurdu karides ve teke
MIRMIR:Özellikle gümüş balıgı ( fakat bu balık kumluk alanlarda  yosunlu bölgelerde olur)
KARAGÖZ :midye biraz kabuklu olacak karides teke deniz anası ve boru kurdu fakat çok diri olmayacak
LEVREK: Sahte yem yada hamsi istavrit tarzı balık türlri bunlar atçek yapılarak kullanılacak
KALKAN: İstavrit
İSTAVRİT:Sıralı çapari
(kalkan için size bir tiyo bayan çorabını alıyosunuz kurşun en altta olacagı için çorabı ucundan kesiyosunuz ve yarım avuç kadar kokmus yeminizi içine dolduruyosunuz ve kursunuda içinde kalacak şekilde sarıyosunuz kokmus yem daha cazip geleceğinden uzaktaki balıgıda oltanıza çekmiş olacaksınız)

TATLI SU BALIKLARI

YAYIN:Tavuk cigeri bütün halinde Canlı balık  Dalak kanlı olacak
Dere kefali: tavuk cigeri,solucan, tavuk yüregi ,
Sazan: solucan küsbe ve haşlanmıs mısır(kuru mısır alıyosunuz 3 yada 5 kg kadar bunun 1,5 kilogramını aspirinle kaynatıyorsunuz kalan kuru mısırı avlak bölgenize serpiyorsunuz ve haşlanmıs mısırlarınızı yem olarak kancanıza takıyorsunuz)
Bıyıklı:tavuk cigeri hamsi
NOT: TAVUK CİGERİ KANCADA UZUN SÜRE DAYANMAYACAGI İÇİN DENİZ KEFALİ AVLAMASINIDA KULLANILAN KIBRIS TAKIMI TARZINDA Bİ TAKIM YAPIYOSUNUZ VE YEMİ SARMA YAPIYORSUNUZ


1 yorum: